jxQI6FrC01UqjPcmRSID7DidlLUUdjZnRadbQauRI6k3giYnqK3MCbTqv97ZEju4
VideoOvervåket Test Logo

Norsk Test as tilbyr deg muligheten til å gjennomføre fjernovervåkede («videoovervåkede») testgjennomføringer. Videoovervåkede testgjennomføringer tar du fra din egen PC og en eksamensvakt overvåker gjennomføringen via video og skjermdeling.

For å få tilgang til «VideoOvervåket Test» (VOT) må du først samtykke til innhenting, lagring og behandling av ekstra data som samles inn under gjennomføringen.

Eksamensvakten vil se legitimasjonen du bruker, og vil se og høre hva som skjer i rommet hvor du gjennomfører testen og kunne se hele skjermen din. Ansatte ved Norsk Test vil kunne gjennomgå disse dataene ved klagebehandling og for kvalitetssikring. Dersom tekniske problemer krever det vil ansatte ved video-leverandøren ha tilgang til opptakene for å kunne spore og rette feil. All behandling av gjennomføringsdataene faller inn under norsk personvernlovgiving. Alle som har tilgang til dataene har kun tilgang som er tilstrekkelig for å utføre egne arbeidsoppgaver. Såfremt det ikke er en aktiv klagesak vil alle opptak bli slettet etter 30 dager.

Mål

Hovedformålet med videoovervåket gjennomføring er å sikre en trygg og enkel testgjennomføring for både deg og Norsk Test as. Målet med opptak av lyd, video og bilder er at en eksamensvakt skal identifisere kandidaten og overvåke testgjennomføringen på samme måte som ved en gjennomføring i et eksamenslokale. For å sikre integriteten på gjennomføringen vil du bli bedt om å vise legitimasjon og om å ta opp video fra webkamera og telefon fra to forskjellige vinkler. Utover dette gjelder de samme reglene som for testgjennomføring i et eksamenslokale. Brudd på reglene (f.eks. identitetssvindel, ikke godkjente hjelpemidler, plagiat, osv.) vil selvfølgelig gi samme konsekvens som brudd ved vanlig testgjennomføring.

Sikre ditt eget personvern

Når du starter vil du bli bedt om å bekrefte din identitet ved å vise legitimasjon til kameraet. Vi gjør oppmerksom på at du selv er ansvarlig for å dekke til unødvendig data (f.eks. personnummer/kontonummer/etc.). Bildet og navnet må være synlig.

Mer informasjon

Norsk Test as bruker programvaren til ProctorExam for å gjennomføre videoovervåkede tester.

Du finner mer informasjon om eksamensregler, ofte stilte spørsmål og personvern på vår VOT tekniske informasjonsside.

For å få et inntrykk av hvordan en videoovervåket testgjennomføring hos ProctorExam virker kan vi anbefale denne videoen (på engelsk): Videoovervåket testgjennomføring.